0,00 € , 0 izd.

Varstvo osebnih podatkov

Univerza v Ljubljani Pedagoška fakulteta daje velik poudarek varovanju osebnih podatkov. Pri delu z osebnimi podatki uporabljamo različne varnostne tehnologije, da zagotovimo ustrezno zaščito osebnih podatkov. Vabimo vas, da si v nadaljevanju preberete politiko zasebnosti ter pravila uporabe piškotkov na naši spletni strani.

 

Politika zasebnosti

Vsi osebni podatki, ki so potrebni za izvedbo naročila preko spletne trgovine, se uporabljajo izključno za namene spletne trgovine.

Pooblaščena oseba je odgovorna za področje varstva osebnih podatkov v smislu spremljanja, nadzora, svetovanja in izobraževanja na Univerzi v Ljubljani/fakulteti na podlagi Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Kontakt:
​Univerza v Ljubljani

Oddelek za upravljanje s tveganji in varstvo osebnih podatkov

Kongresni trg 12, 1000 Ljubljana

dpo@uni-lj.si

 

Varstvo osebnih podatkov kupca in pravila uporabe piškotkov

S klikom na gumb "Registracija in/ali prijava" potrjujete, da ste seznanjeni, da bo UL PEF zagotovila varstvo vaših osebnih podatkov v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 24.7.2016, Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 - uradno prečiščeno besedilo) in morebitno drugo nacionalno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov ter Pravilnikom o varnosti obdelave osebnih podatkov na Univerzi v Ljubljani.

S klikom na gumb "Registracija in/ali prijava" prav tako dovoljujete, da UL PEF, do vašega preklica, soglasja obdeluje vaše osebne podatke (ime, priimek, naslov, telefonska številka, elektronski naslov) za namen sklenitve oziroma izpolnitve pogodbe.

Če obenem označite tudi okence za prejemanje obvestil, dovoljujete, da UL PEF vaše osebne podatke obdeluje za namen obveščanja o novostih, prireditvah in drugih akcijah Založbe UL PEF (t. i. neposredno trženje).

Kadarkoli lahko zahtevate, da UL PEF v roku 15 dni trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za zgoraj navedene namene ter vas o tem v nadaljnjih 5 dneh pisno obvesti. Svojo zahtevo lahko kadarkoli posredujete UL PEF po telefonu št. 01/5892-344, preko elektronske pošte zalozba@pef.uni-lj.si ali pisno na naslov Univerza v Ljubljani Pedagoška fakulteta, Založba UL Pedagoške fakultete, Kardeljeva ploščad 16, 1000 Ljubljana. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Prav tako lahko kadarkoli zahtevate dostop do svojih osebnih podatkov (seznanitev), njihovo dopolnitev, popravo, izbris ali omejitev obdelave, imate pa tudi pravico do prenosljivosti podatkov in pravico do ugovora. Če menite, da je pri obdelavi osebnih podatkov prišlo do kršitve zakonodaje, lahko podate ugovor, ki ga obravnava Informacijski pooblaščenec in s tem zahtevate prenehanje obdelave vaših osebnih podatkov. To zahtevo lahko vložite, v Založbi UL Pedagoške fakultete UL PEF, ustno na zapisnik pisno, preko elektronske pošte ali na drug dokumentiran način.

Roki hrambe osebnih podatkov:

1. podatki kupcev se hranijo, dokler to zahtevajo računovodski standardi, zakon, ki ureja davek na dodano vrednost, oziroma drugi davčni predpisi;

2. podatki strank, ki ne opravijo nakupa knjig, ampak se prijavijo samo na prejemanje novic, se hranijo, dokler se stranka od prejemanja obvestil ne odjavi.
Za točnost osebnih podatkov, ki jih posredujete pri registraciji, UL PEF ne odgovarja.

Pri plačilu s plačilnimi karticami in elektronskih plačilih osebne podatke, ki jih kupec vnese v spletno aplikacijo, obdeluje Uprava RS za javna plačila (UJP). Za dodatne informacije glede zbiranja in obdelave osebnih podatkov ter uveljavljanje pravic iz ZVOP-1 se zato kupci obrnejo na UJP.