0,00 € , 0 izd.

Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine https://zalozba.pef.uni-lj.si/prodaja (v nadaljevanju: spletna trgovina UL PEF) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 – uradno prečiščeno besedilo, 114/06 – ZUE, 126/07, 86/09, 78/11, 38/14, 19/15, 55/17 – ZKolT in 31/18 - ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07 – uradno prečiščeno besedilo - ZVOP-1), Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in sveta z dne 27. aprila 2016 o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov (Splošna uredba o varstvu podatkov) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino https://zalozba.pef.uni-lj.si/prodaja upravlja Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta, Kardeljeva ploščad 16, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: UL PEF). UL PEF je vpisana v poslovni in sodni register pri Okrožnem sodišču Ljubljana z matično številko 1627082000, ID za DDV: SI61412198.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine UL PEF, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino UL PEF in kupcem. Uporabnika zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku oddaje spletnega naročila. Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

 

Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da bodo uporabniku vselej na voljo:

 podatki o identiteti prodajalca (ime in sedež podjetja ter matična in davčna številka);

  • kontakti podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s prodajalcem (e-naslov, telefon);
  • lastnosti izdelkov (avtor, letnica izida, število strani, kratka vsebina ipd.);
  • način in rok dostave artiklov;
  • informacije o načinu plačila;
  • informacije o odstopu od pogodbe in pogojih za odstop, pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

 

Vrste uporabnikov

Za nakup na spletni strani UL PEF registracija ni potrebna. Neregistrirani uporabniki lahko shranjujejo izdelke v mapo Košarica.  Pred potrditvijo nakupa je za registrirane uporabnike potrebna prijava, za neregistrirane, pa je potrebno vnesti podatke za izvedbo naročila.

 

Cene

Cene izdelkov so v evrih (EUR) in vsebujejo DDV. Cene in ostale ugodnosti (npr. popust) veljajo v trenutku oddaje naročila.

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme e-sporočilo o potrditvi naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot kupca.

Ob dostavi knjig(e) uporabnik prejme originalni račun, ki velja v povezavi s splošnimi prodajnimi pogoji, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

Pridružujemo si pravico do napake pri objavi cene. V primeru napačne objave cene, ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo spletna trgovina UL PEF kupcu omogočila odstop od nakupa.

 

Naročilo

Spletna trgovina UL PEF se ne obvezuje, da so vsi izdelki, prikazani na spletni strani, na zalogi. 

Pridružujemo si pravico, da izjemoma (delno ali v celoti) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih izdelkov zmanjka na zalogi (zaloge izdelka lahko izjemoma poidejo tekom dneva). V takem primeru vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani takoj obvestili po e-pošti oziroma telefonu.

Uporabnik spletne trgovine UL PEF, lahko prekliče naročilo izdelka še isti dan oddaje naročila do 14. ure oz. naslednji dan do 14. ure, če je bilo naročilo oddano po 16. uri. Preklic naročila je možen izključno preko e-pošte zalozba@pef.uni-lj.si, kjer morajo biti navedeni podatki: številka naročila, ime in priimek kupca, naslov kupca.